Ívergivet Sanatorium

Fotograferat 2007.05.05 samt 2008.11.17


>
>
       


 


En dag ska vi alla dö - alla andra dagar ska vi det inteDet finns ett övergivet sanatorium mitt ute i den stora skogen. Byggt i början av 1900-talet, för att vårda lungsjuka tbc-patienter, och sedan dess även använd som äldreboende. Men nu står den stora byggnaden helt öde.

Detta var inget guidat studiebesök på något sätt. Men vi tog oss in och ut från sjukhuset utan att göra någon åverkan på byggnaden, och utan att bli upptäckta. Vi lämnade inga spår efter oss, och lämnade heller inga öppna dörrar eller fönster efter oss.

November 2008 gjordes ett återbesök, och trots att höstmörkret snabbt sänkte sig över de övergivna korridorerna blev det ett par intressanta timmar inne i byggnaden tillsammans med ett ett litet gäng hängivna ruinturister.
Den största förändringen sedan sist var att ett flerta handfat krossats, men glädjande nog stod ändå flera av rummen fortfarande orörda. Det bjöds på en imponerande orange solnedgång på "balkongen", och någon gång ska jag minsann se till att sova över här.