Ett övergivet sågverk

Fotograferat 2009.05.10
SågverketEgentligen hade jag inte alls några högre förväntningar när jag körde på vägen som slingrade sig fram mot detta sågverk. Det enda jag visste var att marken var kraftigt förorenad, och att det fanns någon form av öde byggnad som såg fin ut från utsidan. Några fler bilder hade jag inte lyckats snubbla över, även om det säkert finns gott om sådana ute på nätet.

Det var en solig vårmorgon när vi parkerade bilen utanför området, och skyltarna om att "obehöriga minsann ej äga tillträde" välkomnade oss. Stora högar med timmer låg staplade på asfaltsplanen utanför, och med kameran som vapen promenerade vi fram mot byggnaden i områdets mittpunkt. Alla fönster var igenbommade, och en ranglig stege stod lutad mot ena väggen. Hmm... Skulle denna osäkra passage vara enda vägen in? Vågar man verkligen gå över takets spröda eternitplattor?
Som tur var uppenbarade det sig en enklare lösning, och snart stod vi inne i sågverkets mörker.
Det vi hittade inne i fabriken var en fantastiskt vacker miljö, otroligt ålderdomlig och helt orörd sedan 80-talets glada(?) dagar. Spindelväv klädde väggarna, och med hjälp av några svaga solstrålar som letade sig in genom ventiler och spruckna väggar kunde utforskandet börja.

Det tunga mörkret tvingade fram långa exponeringstider och ohälsosamt ofördelaktiga bländarvärden. Men ett par bra bilder lyckades jag ändå få med mig hem innan resan gick vidare.
Inget ont om min Canon 350, men sällan har jag önskat mig en vassare kamera än vad jag gjorde här inne i detta sågverk. Men skit samma, upplevelsen av att befinna sig inanför dessa väggar var total.

Ingen vandalisering, inget klotter, endast orörda orginaldetaljer.